Četvrtak, 26 Septembra, 2024

Video / Pogledajte šta se dešavalo na ročištu Dodiku i Lukiću

Sutkinja Uzunović je navela da uopšte nisu isti postupci u pitanju, niti pravilnici kada su u pitanju svjedoci i treće strane.

IZVORavaz.ba
spot_imgspot_img

U jučerašnjem nastavku suđenju predsjedniku RS Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću sutkinja Sena Uzunović odbila je prijedlog Lukićeve odbrane za saslušanjem visokog predstavnika Kristijana Šmita.

Podsjećamo da je ranije isti prijedlog odbijen kada ga je predložila Dodikova odbrana.

Sutkinju Uzunović je pojasnila, s obzirom na medijske natpise o svjedočenju Kristijana Šmita u Strazburu, da se radi o dvije sasvim različite pravne situacije te da se u Strazburu vodi postupak po zahtjevu fizičkih lica i nevladinih organizacija, koje smatraju da su prekršena njihova ljudska prava.

Dakle, sutkinja Uzunović je navela da uopšte nisu isti postupci u pitanju, niti pravilnici kada su u pitanju svjedoci i treće strane.

Inače, jučer je svjedočio Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade RS, kojeg je predložila Lukićeva odbrana.

On je praktično kao i svjedok s prethodnog ročišta Boran Bosančić ponovio da niko ne može obustaviti objavu zakona u Službenom glasniku RS.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE