Srijeda, 25 Septembra, 2024

Otmica na području Velike Kladuše, otmičari iznudili 10.000 eura

spot_imgspot_img

Na području Velike Kladuše jučer se dogodio dramatičan incident koji je zahtijevao hitnu intervenciju policije.

Četiri muškarca iz Turske oteli su migranti iz Afganistana.

Prema informacijama, oteti muškarci su odvedeni u šumu, gdje su svezani, a otmičari su tražili otkup od 10.000 eura za njihovo puštanje. Ova situacija izazvala je strah i zabrinutost među stanovnicima, a policija je odmah pokrenula istragu.

Nakon pregovora, rodbina otetih muškaraca pristala je na isplatu otkupa, te su oni pušteni. Nakon što su prevezeni na područje Bihaća, potvrđeno je da su muškarci u dobrom zdravstvenom stanju, ali traumatizirani događajem.

Ovaj incident ponovo otvara pitanja o sigurnosti u regiji i problemima s ilegalnim migracijama. Policija i nadležni organi nastavljaju raditi na razjašnjavanju okolnosti otmice i identitetu počinitelja.

Lokalna zajednica poziva na veću sigurnost i saradnju između vlasti i građana kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE