Srijeda, 25 Septembra, 2024

Bajka usnulog parka – Bišćani jesen tradicionalno slave na Gelenderima

Svake godine tradicionalno, prve sedmice sa nastupanjem jeseni, u Bihaću se održava manifestacija Jesen na Gelenderima u organizaciji javne ustanove Kulturni centar Bihać.

spot_imgspot_img

Gelenderi su bihaćki korzo, ispod bedema i unutar aleje, dio gradskog parka, inače od davnina poznato okupljalište i mjesto dogovorenih susreta u gradu.

Čarobna avantura
– Počeli smo šareni program ovogodišnje Jeseni na Gelenderima. Otvaranje smo posvetili najmlađim, uz razigranu šetnju i pratnju orkestra, te radionice sa IPSIA BiH, a za večernju zabavu zadužena je Lana Škrgatić – multiinstrumentalistica, kantautorica i profesorica muzičke kulture. Dobro došli u novu čarobnu avanturu u Bihaću, poručili su organizatori iz Kulturnog centra Bihać, koji ovogodišnju manifestaciju nazivaju još i Bajka iz usnulog parka.

Nakon vrelog ljeta i dobre turističke sezone Bihać je posjetiocima i građanima pripremio šarenu jesen, piše Oslobodjenje.

Na programu ovogodišnje Jeseni na Gelenderima danas će se održati dječija olimpijada u organizaciji gradskog Sportskog saveza, a u večernjim satima posjetioce očekuje koncert Zlatana Karića i benda Zenica.

Sutra slijedi još jedna zabava za djecu Balić poni kutak, gdje će najmlađi Bišćani uživati jašući ponije i mazeći ih do mile volje. Za odraslu publiku uvečer je koncert Tribut benda Tajna veza iz Mostara, koji će svirati hitove Bijelog dugmeta i Indexa. Prekosutra u podne posjetioce Gelendera zabavlja će Džengiz (Dženan Rakić), a uvečer je koncert DJ Moshpit iz Bihaća.

Klaun i tamburaši

Vikend u Bihaću je ispunjen programom, u subotnje podne nastupa DJ Deasha, odvija se izložba sitnih životinja u organizaciji Udruženja građana Bihaćki prevrtač 2000, a navečer su svirke domaćih umjetnika, koncert benda Okus meda sa gostima: Nejra Karabegović, Saša Mirković, Zosko i Ejub Handukić Bube. Posljednjeg dana Jeseni na Gelenderima održaće se turnir u backgammonu, u organizaciji kluba Ajna Una Bihać, dječija matineja uz klauna Štrkija i večernji koncert tamburaškog sastava Bedem iz Bihaća.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE