Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024

U Orašcu obilježena još jedna godišnjica svirepo počinjenog ratnog zločina nad 40 nedužnih civila

spot_imgspot_img

Tužilaštvo USK-a otkrilo je počinioce ovog zločina. Odlukom suda u Bihaću, Jovica i Zoran Tadić osuđeni su na po 12 godina, Zoran Berga i Željko Babić na po 11, a Goran Mihajlović na 10 i po godina zatvora zbog učešća u ubistvima bošnjačkih civila počinjenih u septembru 1992. godine na području Orašca…

BIHAĆ, 23. septembra – U naselju Duljci kod Bihaća, danas je obilježena 32. godišnjica stradanja 40 mještana Orašca, Ripča i okolnih naselja, od kojih neki ni do danas nisu pronađeni. Nakon što su zarobljeni od strane srpskih paravojnih formacija, oni su maltretirani, a potom na zvjerski način ubijeni i zapaljeni. Najmlađa žrtva u zaseoku Duljci bila je 13-godišnja Aldina Vojić. Predstavnici kantonalne i gradske vlasti te mještani i članovi porodica ubijenih prisjetili su se stradanja svojih najmilijih.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE