Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024

Ministar obrazovanja Denis Osmankić posjetio više obrazovnih ustanova na području Velike Kladuše

spot_imgspot_img

Osnovna škola „25. Novembar“ u Velikoj Kladuši otvorena je davne 1980-e kada je nastavu u njoj pohađalo preko 1.300 učenika. Danas je ovaj broj skoro trostruko manji, ipak učenici koji je pohađaju, imaju daleko bolje uslove za odvijanje nastave…

VELIKA KLADUŠA, 23. septembra – Četiri osnovne škole u Velikoj Kladuši, te srednjoškolski centar u kojem su smještene tri srednje škole, u ovoj godini iz budžeta Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a dobile su milion i 300 hiljada KM.

Ovaj iznos je utrošen na rekonstrukciju i obnovu školskih objekata, te poboljšanja uvjeta održavanja nastave. Najveći iznos sredstava dobila je OŠ „25. Novembar“ u kojoj je i odrađen zahtjevan posao obnove fiskulturne sale. Obrazovne ustanove u ovoj općini danas je posjetio resorni ministar Denis Osmankić sa svojim saradnicima.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE