Nedjelja, 22 Septembra, 2024

Džeko utučen nakon derbija, nastala je jedna od najtužnijih fotografija u njegovoj karijeri

IZVORetto.ba

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko sa svojim Fenerbahčeom sinoć je doživio najbolniji poraz u ligi od najvećeg rivala Galatasaraya, a nakon utakmice kapiten Zmajeva nije se mogao pomiriti s porazom.

Galatasaray je već neko vrijeme znatno ispred Fenerbahčea i tu nema nikakve dileme. Galata briljira na startu novog šampionata i ima svih šest pobjeda, a sinoć je savladala Fenerbahče na gostovanju u najvećem turskom derbiju rezultatom 3:1.

Image

Jedino što je Fenerbahče napravio u utakmici odigranoj sinoć je gol Edina Džeke s bijele tačke u 63. minuti i to pri rezultatu 3:0 za goste. Do kraja utakmice domaći nisu uspjeli zaprijetiti sjajnoj ekipi Galatasaraya.

Džeko je dao sve od sebe, ali je nemoć ekipe Fenerbahčea na kraju bila evidentna. Stoga, naš sjajni napadač nije se mogao pomiriti s porazom i situacijom, pa je utučen sjeo na teren.

Image

Tom prilikom nastala je jedna od najtužnijih fotografija u Džekinoj karijeri. Dok je naš veteran razočaran sjedio na terenu, iza njega su nogometaši Galatasaraya slavili veliki trijumf. Nakon šest odigranih kola Galatasaray je na prvom mjestu turske Superlige s maksimalnih 18 bodova, dok je Fenerbahče drugi sa 13. Priliku da skoči na drugo mjesto ima Bešiktaš, koji ima 10 bodova, ali i dvije utakmice manje.

U narednom kolu Džeko i ekipa koju predvodi Jose Mourinho gostuju Antalyasporu, dok će Galatasaray nove bodove tražiti na domaćem terenu protiv Kasimpaše.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE