Nedjelja, 22 Septembra, 2024

(VIDEO) Dževad iz Krajine ogorčen na rođaka iz Austrije: “30 godina mi kafu nije platio pa mi kaznu od 140 eura poslao”

Bosanac Dževad iz Bosanske Krupe snimio je zanimljiv video koji je za rekordno kratko vrijeme prikupio veliki broj pregleda, a tiče se porodičnih odnosa između njega i njegovog rođaka koji već 30 godina živi i radi u Austriji.

Kako Dževad tvrdi, njegov rođak Esmir mu nikada u životu nije platio kafu, niti mu je poslao 1 evro za njega ili njegovo dete, ali kada je morao da pošalje saobraćajnu kartu koju je Esmir napravio u Austriji, setio se svog rođaka Dževada. i poslao ga na njegova vrata.

“Koliko god Bosna može biti smrad, naravno ne svi, ali moja rodna djevojčica.” Jedan primjer.

I jednog dana mi pozove poštar, koverat iz Austrije. Poklon od rođaka, a zamislite kako je. Saobraćajna karta. Dete je prešlo pruge, snimljeno kamerom i da zabrana ne ode, poklonila je rođaku posle 39 godina, novčanom kaznom od 140 evra. Imam dokaze, evo kazne sa mnom.

Moj rođak me se sjetio kada je morao poslati kaznu. Zamislite to. Kad treba da se pošalje kazna, onda imam novac. Kako bi izbjegao zabranu, kaže da se nije nadao da će ona ikada doći u Bosnu. Kakva je to ljubav? Onda se sjetio svog rođaka. Kaže da se nadao da kazna nikada neće doći. To je Bosna, samo da je on.

I kaže mi, kao da se sjetio da ne dobije zabranu, on putuje na posao, a ja nikad ne moram prelaziti granicu da me ne čeka gore. I dalje kaže izvini, platit ću. To smo mi, zapravo oni. Gospodaru, sram te bilo. Umjesto da vas ja pošaljem iz Bosne, vi kontrirate. I dalje me zove telefonom i pita zašto sam ga blokirao” – rekao je Dževad.

Video je izazvao lavinu komentara na TikToku.

@gradskicovjek

♬ original sound – 🇧🇦Dzeki🇧🇦

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE