Subota, 21 Septembra, 2024

Erdogan: Turska kao prepreka lobijima haosa i trgovcima oružja

IZVORetto.ba

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je da snažna Turska “smeta lobijima oružja, lobijima haosa, trgovcima krvlju koji se hrane suzama potlačenih”.

Tokom govora održanog u petak Erdogan je pozdravio rastuću ulogu Turske na međunarodnoj sceni.

“Lobiji haosa i trgovci oružjem koji se hrane suzama potlačenih uznemireni su našom prisutnošću, Turskom koja se razvija i jača. Turska smeta onima koji žele nastaviti s okretanjem starih kotača kolonijalne eksploatacije”, poručio je Erdogan.

Što se tiče borbe Turske protiv terorizma, Erdogan je rekao da ne može učiniti “ni najmanji ustupak” po pitanju mira u zemlji, ponovno potvrdivši svoju odlučnost da progoni teroriste do kraja.

“Nismo ostavili prostora terorističkim grupama da dišu, bilo unutar ili izvan naših granica. Türkiye je izvela više od 35.500 protuterorističkih operacija protiv terorističkih grupa, uključujući terorističku organizaciju FETO – grupu koja stoji iza poraza državnog udara u Turskoj 2016. – i PKK”, rekao je Erdogan.

Erdogan je također govorio o ulaganjima Ankare u odbrambenu industriju.

“Još jednom smo vidjeli koliko je ova industrija vitalna tijekom cyber terorističkih napada organiziranih u Libanu ove sedmice, napada u kojem su ubijene desetine i ranjene hiljade ljudi”, istakao je Erdogan.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE