Srijeda, 18 Septembra, 2024

Pronađen Cazinjanin Alan Račić, uhapšen u julu u Umagu

Porodica Račić iz Cazina obratila se javnosti prije dva dana s apelom za pomoć u potrazi za svojim sinom Alanom Račićem, koji se nije javljao duži vremenski period. Njihova zabrinutost rasla je s vremenom, jer su mjesecima pokušavali da stupe u kontakt s njim.

“Momak se nije mjesecima javio svojima, niko ne zna gdje je ni šta se desilo. Ako ga iko vidi i prepozna ili zna neku informaciju da nam javite. Momak je u Ljubljani zadnje vrijeme boravio i radio, pa bih molio prijatelje sve koji mogu da podijele objavu i pomognu”, istakao je prijatelj porodice, u svom apelu.
Prema saznanjima, Alen je lišen slobode krajem mjeseca jula od strane hrvatske policije u Umagu. Iako razlog njegovog privođenja još uvijek nije poznat, potvrđeno je da je u dobrom zdravstvenom stanju.

Porodica Račić izražava duboku zahvalnost svima koji su im pružili podršku i pomagali u potrazi za Alenom. Ovaj slučaj naglašava važnost zajedništva i solidarnosti u teškim vremenima, kao i snagu društvenih mreža u širenju informacija.

Srećna vijest o Alenovom pronalasku donosi olakšanje za njegovu porodicu i prijatelje, koji se nadaju da će uskoro saznati više detalja o njegovoj situaciji i povratku kući.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE