Utorak, 17 Septembra, 2024

Sergeju Trifunoviću oduzet pasoš, policija traži 30 dana zatvora

Nakon vijesti o hapšenju na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku i privođenju Sergeja Trifunovića na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je održano ročište, Trifunoviću je oduzet pasoš kao mjera opreza.

IZVORklix.ba

Kako piše Slobodna Dalmacija, suđenje srbijanskom glumcu se nastavlja sutra.
“Trifunović je rekao na sudu da se ne osjeća krivim za što ga se tereti, a u optužnom policijskom prijedlogu mu se stavlja član 5. i član 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, napisali su.

Dalje navode da član 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira glasi: “Ko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Zbog toga je policija danas od Općinskog prekršajnog suda u Splitu tražila da Trifunoviću odredi zatvorsku kaznu u trajanju od 30 dana.

“Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili više od 1.000 eura”, navode.

Sporni komentar kojeg je Trifunović objavio tada na Instagramu glasila je:

Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi od preko hiljadu i po eura. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom po****m po članovima 5, 7 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći, i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje d**e poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad”, napisao je Trifunović u septembru prošle godine.

Podsjećamo, Trifunović je prošle godine dobio zabranu ulaska u Hrvatsku i zemlje EU na godinu dana koja je trajala do 10. septembra.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE