Utorak, 17 Septembra, 2024

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena 29. godišnjica oslobođenja Ključa

Ključ, 16. septembar -„Otišli smo borbom i vratili se borbom kao oslobodioci! To je ono što će ostati upamćeno, da smo borbom pobijedili neprijatelja i donijeli slobodu u Ključ“ !

U sjećanju boraca i komadanta Armije RBIH ,učesnika akcije „Sana 95“ to je samo djelić uspomena na vrijeme od prije 29 godina.

O tome, ali i današnjem životu u ovom gradu pored ostalog se govorilo i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je juče održana povodom godišnjice oslobođenja Ključa.

Dan oslobođenja uveličali su brojni gosti, predstavnici Vlade i Skupštine USK, među kojima i Merhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak BIH koja je u ranijem periodu proglašena i počasnom građankom ove Općine.

Nakon sjednice Općinskog vijeća brojne delagacije položile su cvijeće na spomen obilježju na Trgu Alije Izetbegovića, a potom je u Domu kulture upriličen kulturno zabavni program.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE