Utorak, 17 Septembra, 2024

Drama u Velikoj Kladuši! Suprug došao kući iz Njemačke pa pretukao suprugu

U naselju Trn, općina Velika Kladuša, zabilježen je šokantan slučaj porodičnog nasilja. Kako saznajemo, muškarac S.M. (50) fizički je napao svoju suprugu u njihovoj porodičnoj kući nakon što se vratio iz Njemačke, gdje je bio na privremenom radu.

Incident se dogodio nakon rasprave između supružnika, kada je S.M. izgubio kontrolu i nasrnuo na svoju suprugu. Žrtva je prevezena u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede.

Policija je brzo intervenisala i privela S.M., koji se sada suočava s optužbom za krivično djelo “nasilje u porodici”. Ovaj incident dodatno ističe ozbiljnost problema porodičnog nasilja i potrebu za brzim i učinkovitijim mjerama zaštite i podrške za žrtve.

Vlasti su upozorile da ovakvi slučajevi zahtijevaju hitnu reakciju i dodatnu pažnju kako bi se osigurala sigurnost i pravda za žrtve nasilja. Lokalne organizacije i službe za podršku žrtvama nasilja pozvale su zajednicu da se uključi u prevenciju i pomoć u ovakvim situacijama.

Porodično nasilje ostaje ozbiljan društveni problem i važno je da se svi uključimo u njegovo sprečavanje i podršku onima koji su pogođeni.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE