Utorak, 17 Septembra, 2024

Akcija FUP-a u Sanskom Mostu, pronađen Mercedes ukraden u Njemačkoj vrijednosti oko 200.000 KM!

Postupajući po zahtjevu INTERPOL-a i saradnji policije Njemačke, policijski službenici Federalne uprave policije su tokom vikenda uz podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona, pronašli i oduzeli skupocjeno motorno vozilo za koja se sumnja da je ukradeno u Njemačkoj.

Na području Sanskog Mosta, pronađeno je putničko motorno vozilo marke MERCEDES BENZ S 350 D, čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM, za kojim je INTERPOL SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu.

U saradnju sa Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona, izvršena je kriminalisitčka obrada nad jednom osobom za koju postoji osnov sumnje da je izvršila krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. stav 2. KZFBIH.

“U toku su daljnje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u saradnji sa policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumetiranju navedenog krivičnog djela”, saopćeno je iz FUP-a.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE