Srijeda, 18 Septembra, 2024

Pred njim je blistava budućnost! Sjajni Esmir Bajraktarević već ispisao povijest reprezentacije BiH

IZVORetto.ba

Esmir Bajraktarević jedna je od pozitivnih stvari koje smo vidjeli na prethodne dvije utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

BiH je u prethodna četiri dana igrala prve dvije utakmice u A diviziji Lige nacija. Prvo su ‘Zmajevi’ u Eindhovenu poraženi s 5:2 od Nizozemske, da bi sinoć u Budimpešti remizirali 0:0 protiv Mađarske.

U obje utakmice priliku u posljednjih 20-ak minuta dobio je 19-godišnji Esmir Bajraktarević kojeg je BiH “preotela” Amerikancima. Golobradi momak koji igra za New England Revolution već je pokupio simpatije navijača nakon svog debija, dok je i sinoć ulaskom promijenio ritam.

On je u prvim kontaktima sa loptom u Eindhovenu uspio da asistira i to fantastično za pogodak Edina Džeke, te je već ispisao povijest reprezentacije Bosne i Hercegovine.

S 19 godina, pet mjeseci i 28 dana koliko je imao kada je debitovao za ovaj nacionalni tim, Esmir Bajraktarević je najmlađi debitant u takmičarskim utakmicama.

Mlađa od njega debitovala su samo četiri nogometaša, ali u prijateljskim susretima i to Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Muhamed Bešić i Haris Handžić.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE