Utorak, 17 Septembra, 2024

Otmica migranata u Velikoj Kladuši: Osam migranata iz Afganistana otelo i opljačkalo 19 migranata iz Sirije

U naselju Gradina kod Velike Kladuše dogodila se ozbiljna otmica i pljačka koja uključuje migrante. Prema našim saznanjima, grupa od osam migranata iz Afganistana otela je 19 migranata iz Sirije, opljačkala ih i tražila otkup.

Incident se dogodio u prije nekoliko dana, kada su otmičari uz prijetnje prisilili sirijske migrante da predaju novac i druge vrijednosti. Iako su otmičari uspješno sproveli pljačku, brza reakcija policije nije dala očekivane rezultate. Policijska patrola koja je stigla na lice mjesta nije uspjela pronaći otmičare, koji su, prema informacijama, saznali da dolazi policija i na vrijeme napustili lokaciju.

Nakon što su opljačkali sirijske migrante, otmičari su ih oslobodili i pobjegli u nepoznatom pravcu. Policija je odmah pokrenula istragu i nastavlja s potragom za osumnjičenima.

Situacija je dodatno komplikovana jer su otmičari uspjeli pobjeći prije nego što su nadležni organi uspjeli da ih uhvate.

Ova otmica i pljačka naglašava ozbiljne sigurnosne izazove s kojima se suočavaju migranti u ovom području i potrebu za jačim mjerama zaštite i nadzora.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE