Srijeda, 18 Septembra, 2024

Barbarez preuzima odgovornost nakon teškog poraza: “Krivicu snosi trener”

IZVORetto.ba

Nakon uvodnog poraza u Ligi nacija od Nizozemske rezultatom 5:2, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, preuzeo je punu odgovornost za ishod utakmice.

Barbarez je istakao da je protivnik bio izuzetno jak, ali je naglasio da je on jedini odgovoran za loš rezultat. “Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu i bilo je teško. Ako ćete nekoga kriviti, krivite mene. Imali smo problema na početku i pokušavali smo različite sisteme igre, ali na kraju smo napravili previše grešaka,” rekao je Barbarez.

On je objasnio da je tim imao poteškoća u uspostavljanju odgovarajuće igre i da su greške u odbrani dovele do primanja golova. “Naša defenziva nije bila na nivou, što je rezultiralo s tri primljena gola na kraju oba poluvremena. To su stvari koje ovakve reprezentacije ne praštaju.”

Barbarez je komentarisao i nastupe Benjamina Tahirovića i Esmira Bajraktarevića. Iako su neki kritizirali Tahirovića, Barbarez je pohvalio Bajraktarevića za njegovu kreativnost i zalaganje, ističući njegovu važnost za budućnost tima.

“Imamo mnogo pozitivnih stvari, uključujući činjenicu da igrači prihvataju greške i rade na njima. Esmir je bio ključan u trenutku kada nam je trebala kreativnost. Njegov doprinos je bio značajan i sigurno će imati važnu ulogu u budućnosti,” dodao je Barbarez.

Reprezentacija BiH sada se priprema za utakmicu protiv Mađarske koja će se igrati u Budimpešti u utorak, kada će pokušati popraviti utisak iz prvog kola.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE