Srijeda, 18 Septembra, 2024

Barlov: “Ostvario sam san”

IZVORetto.ba

Paraolimpijac iz Bosne i Hercegovine, Ismail Barlov, osvojio je večeras srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, što je veliki uspjeh za njega i za bosanskohercegovački sport.

Nakon završetka finalne utrke, Ismail nije skrivao svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom. “Nevjerojatno sam sretan i zadovoljan svojim rezultatom. Nisam mogao ni sanjati ovako nešto, ali sada mogu reći da sam svoj san ostvario,” izjavio je Ismail odmah nakon osvajanja medalje.

S posebnom zahvalnošću se obratio svima koji su ga podržavali, bilo da su bili prisutni uz bazen u Parizu ili su ga bodrili ispred svojih televizora. “Podrška koju sam dobio značila mi je mnogo. Hvala svima koji su me pratili i bodrili, vaša podrška je bila neprocjenjiva,” poručio je Ismail, izrazivši svoju duboku zahvalnost.

Veliki dio zasluga za ovaj sjajan uspjeh pripada i njegovom treneru, Amelu Kapi, koji je bio uz Ismaila kroz sve pripreme i tokom takmičenja. Kapo je emotivno prokomentarisao ovaj uspjeh, prisjećajući se trenutka kada je dr. Mirsad prije dvije godine izrazio vjeru u njih i rekao da će Ismail u Parizu osvojiti prvu paraolimpijsku medalju u individualnom sportu. “Iskreno, tada nisam vjerovao, ali sada mu se zahvaljujem što je vjerovao u nas, jer se naš san ostvario. Drago mi je da smo uspjeli obradovati našu naciju,” rekao je Kapo.

On je naglasio važnost sporta za osobe s invaliditetom, ističući da su oni neizostavan dio društva i da, kada im se pruži jednaka prilika, mogu postići izvanredne rezultate. “Ismail je dokazao da uz pravu podršku i trud može postići nevjerojatne stvari,” dodao je Kapo.

Ismail Barlov je u Parizu nastupio u disciplini 50 metara prsno i u finalnoj utrci zauzeo drugo mjesto, dok je zlato pripalo Meksikancu Arnulfu Castoreni. Barlov je ranije nastupio i u disciplini 150 metara mješovito, gdje je u kvalifikacijama zauzeo deseto mjesto među 13 takmičara, što mu nije bilo dovoljno za plasman u finale.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE