Srijeda, 18 Septembra, 2024

Uhapšen 28-godišnjak u Cazinu, pronađen arsenal oružja i stabljike marihuane (FOTO)

Radeći po planu pojačanih aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju KD-a posjedovanja i omogućavanja uživanja, kao i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih sredstava na području Grada Cazina, a na osnovu odobrenja postupajućeg tužioca KT Bihać, te pribavljene naredbe općinskog suda u Cazinu, izvršen je pretres porodične kuće i pratećih objekata vlasništvo S. H, rođen 1996. godine u Vel. Kladuši, nastanjen u mjestu Donja Lučka bb, Grad Cazin.
Prilikom pretresa porodične kuće u istoj je pronađeno i privremeno izuzeto:
– pištolj marke V-ZOR tvorničkog broja 515122, call.7,65 mm, sa jednim okvirom i 6 /šest/ metaka call.7,65 mm,
– AUTOMATSKA PUŠKA sa preklopnim kundakom, call.7,62 mm, tvorničkog broja 71872,
– POLUAUTOMATSKA PUŠKA sa drvenim kundakom call.7,62 mm, tvorničkog broja D-50556,
– POLUAUTOMATSKA PUŠKA sa skraćenim drvenim kundakom call. 7,62 mm, tvorničkog broja E-86925.
– dva okvira za automatsku pušku u kojima se nalazi 41 metak call. 7,62 mm, 19 kom. metaka call.7.62 mm-puščana municija,
– 5 /pet/ stabljika zeljaste biljke koja svojim izgledom asocira na „CANABIS SATIVU“ ,
– digitalna vaga sive boje.

Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim se po nalogu dežurnog Kantonalnog tužioca provodi kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, a u vezi sa članom 54 /Sticaj/.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE