Srijeda, 18 Septembra, 2024

Nedavno izjavio da bi želio igrati za Bosnu i Hercegovinu, a sada je prihvatio poziv Austrije

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije, Ralf Rangnickk uvrstio je na spisak za predstojeće utakmice Lige nacija Arnela Jakupovića.

On je igrao za mlađe selekcije Austrije, ali je u nedavnom intervju za medije iz Slovenije kazao da bi volio nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

“Jasno, dileme nema. Poštujem Austriju, tamo sam odrastao, pohađao škole, ali sam Bosanac. Rođen u Austriji. Nisu me zvali iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bilo je nekih razgovora, ali ništa konkretno. Rođen sam u Austriji, ali moja krv je bosanska” – naveo je Jakupović.

Trenutno je član Maribora, gdje je na 65 mečeva postigao 29 golova, uz pet asistencija. Ostaje da se vidi da li će prihvatiti poziv Rangnicka i tako zaigrati za selekciju države u kojoj je rođen i odrastao. Austriju inače očekuju dueli protiv Slovenije i Norveške.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE