Srijeda, 18 Septembra, 2024

Mladi MMA borac (18) preminuo nakon srčanog udara, roditelji odlučili da ga isključe s aparata

IZVORklix.ba

MMA borac Zach Doran preminuo je nekoliko dana nakon što se srušio tokom treninga.
Doran je sparingovao u svojoj lokalnoj teretani kada mu je srce iznenada stalo. Ovaj 18-godišnjak je proveo deset dana u komi prije nego što su njegovi roditelji Jason i Tami donijeli bolnu odluku da isključe aparate za održavanje života na koje je bio priključen.

“Bukvalno se borio do smrti”, rekao je njegov otac, učitelj i trener američkog fudbala.

U prvi mah se sumnjalo da je dobio udarac u glavu, ali to se nije desilo.

“Odradio je sparing i tokom sedme ili osme runde samo se srušio. Mislili su da je dobio udarac nogom u prsa ili u glavu, ali neko je snimao njegove mečeve i nije bilo ništa od toga”, otkrio je otac preminulog borca.

Doran koji je bio MMA borac dvije i po godine i kapiten svog fudbalskog tima, nije imao nikakvih zdravstvenih problema prije ovog tragičnog događaja.S druge strane, njegova djevojka Libby Gilmore (18) vjeruje da su energetska pića doprinijela njegovom srčanom udaru.

Doran je navodno uvijek pio energatska pića prije odlaska u teretanu, ali njegov otac nije želio špekulisati o tome da li je to razlog njegove smrti.

Energetska pića mogu uzrokovati kardiovaskularne probleme, uključujući visok krvni tlak, nepravilan i pojačan rad srca, pa čak i srčane udare ako se konzumiraju u prevelikoj količini, navodi Healthline.

Sigurna granica za odrasle je 400 mg kofeina dnevno, ali neka energetska pića sadrže više od 500 mg.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE