Srijeda, 18 Septembra, 2024

Asmir Begović dogovorio dolazak u Everton

Begović je branio za Everton do prošlog ljeta, a u karijeri je još bio član Milana i Čelzija, dok je najbolje partije pružao u Stouku.

IZVORavaz.ba

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović vraća se u Premijeršip, nakon što je dogovorio saradnju s Evertonom. Tridesetsedmogodišnji Begović još uvijek ne namjerava završiti karijeru.

Prošle godine je briljirao na golu Kvins Park Rendžersa, a nakon što mu je istekao, odlučio se za povratak na Gudison.

Kako piše insajder Fabricio Romano (Fabrizio), dvije strane su dogovorile jednogodišnju saradnju i sve će biti ozvaničeno u narednih 48 sati.

Begović je branio za Everton do prošlog ljeta, a u karijeri je još bio član Milana i Čelzija, dok je najbolje partije pružao u Stouku.

U 256 nastupa u Premijeršipu ostvario je učinak od 65 clean-sheetova, odnosno na toliko utakmica niej primio gol, što ga svrstava među 30 najboljih u historiji lige.

Za reprezentaciju BiH je nastupio 63 puta, a bio je i član zlatne generacije koja je osigurala plasman na Mundijal 2014. godine u Brazilu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE