Srijeda, 18 Septembra, 2024

Pogledajte kako danas izgleda Pipi Duga Čarapa

IZVORetto.ba

Iako je prošlo više od 50 godina otkako je prvi put zasjala na ekranima kao Pipi Duga Čarapa, Inger Nilsson i dalje nosi svoj neizbrisiv pečat iz djetinjstva.

Švedska glumica koja je postala globalno prepoznatljiva zahvaljujući ulozi omiljene djevojčice s pjegicama i crvenim pletenicama, sada ima 65 godina i vodi sasvim drugačiji život od onog koji je živjela dok je bila zvijezda dječjih serija.

Filmovi i serija “Pipi Duga Čarapa” ostavili su neizbrisiv trag u životima brojnih generacija, a avanture malene, ali neustrašive Pipi, još uvijek budi nostalgiju i sjećanja. Djeca širom svijeta pratila su Pipi i njene neobične avanture s majmunčićem i konjem, a njen šarmantni, nepregledni osmijeh i prepoznatljive pjegice postali su simbolom djetinjstva za mnoge.

Nakon što je Pipi postala dio kulturnog naslijeđa, Inger Nilsson se povukla iz svijeta glume i usmjerila svoj život u drugačijem pravcu. Danas živi u Stockholmu i radi kao tajnica, gdje je pronašla miran i stabilan život daleko od svjetla reflektora. Iako je ulogu Pipi ponijela sa sobom kroz cijeli život, odlučila je napustiti glumačku karijeru nakon što je postala svjetski poznata.

Nakon uspjeha sa Pipi, Nilsson je prihvatila nekoliko manjih uloga, među kojima se ističu njezine uloge u njemačkoj seriji “Der Kommissar und das Meer” iz 2007. godine, te u filmovima kao što su “Gripsholm”, “Black Circle” i “The Here After”. Međutim, nijedna od tih uloga nije mogla nadmašiti izuzetnu popularnost koju je stekla kao Pipi.

Unatoč tome što se povukla iz javnog života, Inger Nilsson i dalje zrači svojim prepoznatljivim osmijehom i očaravajućim pjegicama koje su nekada krasile lik Pipi Duga Čarapa. Starije generacije s nostalgijom se prisjećaju te nevine i veselo obojene djevojčice koja je ostavila neizbrisiv trag u srcima svih koji su odrasli uz nju.

Danas, dok se povremeno vraća u javnost, Nilsson ne zaboravlja odakle je potekla i često se s radošću prisjeća vremena kada je bila ne samo junakinja dječjih knjiga, već i omiljena junakinja na malim ekranima širom svijeta. Njen život nakon Pipi možda je značajno drugačiji, ali srce u njoj nosi neprocjenjivo blago tih dragocjenih godina provedeni u svjetlu reflektora i ulogama koje su oblikovale njenu karijeru.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE