Utorak, 17 Septembra, 2024

U julu više od 8000 turista stajalo ispod 56 metara visokog slapa

IZVORetto.ba

Vodopad Blihe, spektakularni park prirode i zaštićeni spomenik tokom mjeseca jula posjetilo je više od 8000 turista, poodatak je iz Turističke zajednice (TZ) Sanski Most. Direktor TZ Edis Rasavac ističe kako je ovo najbolja sezona i rekordna posjeta Vodopadu.

U junu je ovaj lokalitet posjetilo oko 2500 turista, juli je bio zaista impozantan kada je riječ o broj posjetiilaca,a slične brojke očekujemo tokom avgusta- kaže Rasavac.

Među julskim turistima bilježimo i posjetu poznate regionalne muzičke zvijezde Ramba Amadeusa koji je bio oduševljen ovim prirodnim fenomenom i odmah je sa Vodopada poslao fotografije i video svojoj porodici.

Lokalitet je prilično dobro uređen, zaposleni ga drže čistim,a postoje planovi na poboljšanju infrastrukture, prije svega dovođenju električne energije čime bi se stvorili uslovi za nove sadržaje.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE