Utorak, 17 Septembra, 2024

Objava spiska za Ligu nacija izazvala nezadovoljstvo: Dalićev poziv Perišiću bez kluba razljutio navijače

IZVORetto.ba

Nogometna reprezentacija Hrvatske početkom septembra počinje svoj put u novom izdanju Lige nacija, a izbornik Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje će računati.

Dalićevu ekipu prvo očekuje okšraj u Lisabonu protiv Portugala 5. septembra, dok će tri dana kasnije popularni ‘Vatreni’ ugostiti selekciju Poljske u Osijeku.

Tako je izbornik objavio spisak nogometaša za predstojeće duele, te jasno ni ovaj put nije moglo bez negodovanja javnosti u Hrvatskoj zbog pojedinih poziva.

Ono što je izazvalo najveći bijes kod pristalica bivšeg viceprvaka svijeta jeste poziv za Ivana Perišića koji je trenutno bez kluba nakon što je otpisan u Hajduku.

Osim toga, Dalić je Marka Pjacu i Marca Pašalića stavio tek na rezervni spisak u slučaju da se neko od pozvanih povrijedi. Komentari na društvenim mrežama zapravo najbolje pokazuju kakvo nezadovoljstvo vlada među navijačima.

Golmani: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović.

Odbrana: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić.

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Igor Matanović.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE