Srijeda, 18 Septembra, 2024

Ovako izgleda plaža kod Opatije na kojoj je zabranjeno kupanje

IZVORetto.ba

Na plaži je WC od ove godine ponovno u funkciji, iako je protekle dvije bio zatvoren.

Državni inspektorat postavio je ploču zabrane kupanja na plaži Ičići nedaleko od Opatije, jer su ispitivanja pokazala da su na početku plaže povećane vrijednosti bakterije Escherichije coli.

“Na plaži u Ičićima smrdi nekoliko sedmica, a dva baš jako. Došla sam na godišnji i poljubila dijete koje se danima tamo kupalo i baš se intenzivno osjetio miris mokraće u kosi. Samo u našem krugu je desetak ozbiljno oboljelih. Najviše djece i nekoliko odraslih koji imaju ozbiljne želučane i crijevne tegobe i povraćanje. Uz to, neki imaju i samo mučnine” navodi čitateljka.

Kaže da je danas odjednom osvanula ploča na kojoj se ističe da je zabranjeno kupanje, stoga su svi domaći turisti i mještani otišli negdje drugdje, a ostali su stranci za koje vjeruje da ne razumiju što se događa.

“Nisu tačne informacije da nitko nije obolio nego nismo išli liječniku misleći da je riječ o crijevnim virozama. Najmanja beba koja je zaražena na plaži ima četiri mjeseca. Nikada ranije na toj plaži nije zabilježen sličan slučaj, mi se ovdje kupamo godinama, čak je plaža imala i Plavu zastavu. Voljeli bi da se utvrdi tačan uzrok pojave bakterije”, objašnjava čitateljica.

Dodaje i da sad svi nagađaju što bi mogao biti uzrok. Na plaži je WC od ove godine ponovno u funkciji, iako je protekle dvije bio zatvoren. Osim na toalet, sumnjaju na obližnje kuće sa septičkim jamama koje nisu priključene na kanalizaciju i veliko gradilište hotela u blizini.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE