Srijeda, 18 Septembra, 2024

Ministar obrazovanja,nauke, kulture i sporta u Vladi USK Denis Osmankić boravio u radnim posjetama u općinama Ključ i Sanski Most

Ministar obrazovanja,nauke, kulture i sporta u Vladi USK Denis Osmankić boravio je u radnim posjetama općinama Ključ i Sanski Most.

Sa načelnikom Ključa Nedžadom Zukanovićem ministar Osmankić je obišao JU OŠ Velagići gdje su u toku pripremne aktivnosti za rekonstrukciju krova fiskulturne sale. Ministar Osmankić i načelnik Zukanoviĉ posjetili su i Sportski savez općine Ključ. Kroz projekte od interesa za razvoj sporta Vlada Kantona je kroz resorno Ministarstvo obezbjedila 40.000 KM za projektnu dokumentaciju za izgradnju sportske dvorane u ovoj općini.

– Naša je strateška odluka da potičemo razvoj sporta i osiguravamo uslove i podršku za projekte koji popularizuju sport, kazao je Osmankić.

Ministar Osmankić, tokom boravka u Sanskom Mostu, je boravio u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most sa zastupnikom u Skupštini USK Alminom Hopovcem. Glavni imam Medžlisa, Mirza ef. Žerić i član IO Medžlisa, Senad ef. Omić su ministra Osmankića upoznali sa aktivnostima Medžlisa Sanski Most kao i o projektima koji su od strane Medžlisa aplicirani prema Vladi Kantona, s obzirom da je u resoru ovog ministarstva i saradnja sa vjerskim zajednicama i podrška njihovom radu.

Glavni imam je upoznao ministra i sa realizovanim sadržajima ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacije “Musalla” koju značajnim dijelom već dugi niz godina podržava Vlada USK, a jučerašnji sastanak je iskorišten i za potpisivanje i ugovora o realizaciji sponozorskih sredstava ovogodišnje manifestacije “Musalla”.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE