Utorak, 17 Septembra, 2024

Velika akcija policije USK: Otkrivena plantaža droge na relaciji Bihać – Bosanski Petrovac

Zapljenjena droga u vrijednosti od 3 miliona KM

Nakon višemjesečnog praćenja i rada službenika kriminalističke policije, otkrivena je velika količina opojne droge (kanabisa) na jednoj farmi na relaciji između Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Neslužbeno saznajemo da se radi o preko 3000 stabljika što je vjerovatno i najveća zapljena naše policije ikad. Radi se o S.A. (48) i S.S. (45), iz Cazina i H.N. (41) iz Bijeljine, dok je četvrto lice trenutno nedostupno organima gonjenja i za njim je raspisana operativna potraga, saopćili su iz policije. Procjenjuje se da je vrijednost zamljenjene droge oko 3 miliona KM.

Pretpostavlja se da je namjera uhapšenih osoba bila da ovu drogu prodaju prvenstveno u zemljama Zapadne Europe.

Moramo naglasiti da su ovu akciju odlično koordinirali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedno sa Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona.

Ovo je definitivno velik udarac za sve dilere na Unsko-sanskom kantonu i šire i iskreno se nadamo da policija Unsko-sanskog kantona neće na ovome stati jer je droge sve više na našim ulicama.

Ministar policije USK Adnan Habibija pohvalio je službenike policije kao i Tužilaštvo USK i obećao je da će i dalje raditi i pružati podršku u ovakvim akcijama kako bi uništili proizvodnju i distribuciju droge na Unsko-sanskom kantonu.

– Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja došlo se do saznanja o mogućim izvršiocima krivičnog djela i oni su lišeni slobode. Radi se o S.A. (48) i S.S. (45), iz Cazina i H.N. (41) iz Bijeljine, dok je četvrto lice trenutno nedostupno organima gonjenja i za njim je raspisana operativna potraga, saopćili su iz policije.

Navode kako će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu USK protiv osumnjičenih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE