Utorak, 17 Septembra, 2024

Željezničar se sprema za susret s Igmanom: Ćorić se nada pobjedi unatoč kadrovskim problemima

IZVORetto.ba

Uoči sutrašnjeg susreta u trećem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, u kojem će Željezničar ugostiti Igman na stadionu Grbavica s početkom u 21 sat, trener Denis Ćorić suočava se s kadrovskim izazovima.

Ćorić je izrazio poštovanje prema Igmanu, naglašavajući da su njihovi igrači sposobni igrati pod pritiskom, a posebno ističe kvalitet vođe tima, Musemića. “Puni smo pozitivne energije nakon pobjede protiv Veleža i maksimalno smo fokusirani na ovu utakmicu,” rekao je Ćorić.

Međutim, Ćorić je priznao da se suočava s problemima zbog viroze koja je pogodila nekoliko igrača, dok Karjašević i Radinović neće biti dostupni za ovaj susret. “Na sreću, imamo dobre vijesti s obzirom na dolazak novih igrača,” dodao je. “Dangubić i Mirčevski su registrirani i bit će u kadru, iako su se nedavno pridružili treninzima. Također, Laušević je stekao pravo nastupa i očekujem da će njih trojica značajno doprineti ekipi.”

Ćorić je optimističan u vezi s ishodom utakmice i očekuje pobjedu. “Igramo kod kuće i cilj nam je osvojiti tri boda,” naglasio je. Također, čestitao je Borcu i Zrinjskom na uspjesima u evropskim takmičenjima, ističući da njihovi uspjesi služe kao inspiracija za sve bh. klubove.

Utakmica Željezničar – Igman biće prenesena uživo na Arena Sportu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE