Srijeda, 18 Septembra, 2024

Torcida odabrala stranu između Gattusa i Perišića? A čini se da je i Kalinić odlučio koga otjerati

IZVORetto.ba

HNK Hajduk je sezonu otvorio neuvjerljivo. I dok rezultati nsiu tako katastrofalni, igra je za zaborav, a posebni se problemi dešavaju izvan terena, gdje se stvorio sukob na relaciji Gennaro Gattuso – Ivan Perišić.

Perišić je zimus kao veliki kralj dočekan u Splitu, a kako i ne bi kada govorimo o velikoj zvijezdi, reprezentativu Hrvatske, bivšem igraču Bayerna, Intera, Tottenhama… Perišić je došao povrijeđen, dugo su čekali da zaigra, tek u finišu sezone, ali svi su vjerovali da će biti pravi i spreman za sezonu 2024/25.

No, već na početku nje problemi koji se nisu očekivali. Gattuso je odlučio prije gostovanja u Zagreb kod Lokomotive izbaciti iz tima iskusnog bočnog fudbalera, navodeći kao razlog nedostatak discipline, a nakon remija u Kranjčevićevoj (1:1), Italijan je rekao da mu je Perišić još prije 20 dana poručio da želi da ode iz kluba.

Ipak, većina njih ga pljuje i traži od kluba da se rastane s njim. Za primjer uzimaju Marka Livaju, napadača koji je već sezonama lider Hajduka i koji je odbijao razne ponude zbog bijelog dresa.

A jučer su u Zagrebu aplaudirali Gattusu nakon što se pojavio na terenu. “Ajmo Rino, upri!”, dovikivali su navijači, tražeći od Italijana da nastavi uvoditi red u svlačionici, pa bez obzira što se radi i o Ivanu Perišiću.

Osim navijača, čini se da je i sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić zauzeo svoju stranu. Iako ima sjajne odnose sa Perišićem, on je taj koj je ovog ljeta radio na dovođenju Gattusa i, poznavajući njegov temperament, neće lako pogaziti svoje riječi i svoj ponos.

Za Hajduk je važno da se što prije riješi “slučaj Perišić”. Bez obzira na velike kvalitete iskusnog krilnog igrača, Hajduku treba mir u svlačionici ako namjerava da bude konkurentan Dinamu u borbi za titulu.

I u Osijeku je krizno, zbog odlaska najboljeg igrača i strijelca Ramona Miereza, a ni na Rujevici nije bajno u ovom trenutku. Sve to ide u prilog Dinamu, koji je startao sa dvije pobjede i na startu pokazao da će ga teško neko zaustaviti na putu do nastavka dominacije.

Činilo se da će Hajduk uspjeti da stane u kraj Modrima, nakon što je krenulo dovođenje velikih imena u klub, ali velika imena očito nisu garant uspjeha. Štaviše, kao u ovom slučaju, to može da izazove kontra efekat i da bude samo dodatni teret.

Pred Hajdukom je sada revanš trećeg pretkola Konferencijske lige protiv slovačkog Ružemboreka i nakon 0:0 u gostima, na punom Poljudu juri play-off. U slučaju eliminacije iz Evrope, čini se da bismo svjedočili novom razdoru u Hajduku i da bi onda zaista došlo do veliki promjena iako je sezona praktičko tek otvorena.

Ali, ako se neko navikao na takve situacije, onda su to sasvim sigurno odani navijači Hajduka kojima je klub sve na svijetu iako su posljednju titulu slavili davne 2005. godine.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE