Petak, 11 Oktobra, 2024

Hitna pomoć potrebna: Prelijepa osmogodišnja djevojčica iz Velike Kladuše treba pomoć dobrih ljudi

Prelijepa osmogodišnja djevojčica Nadela Šakinović iz mjesta Kudići, općina Velika Kladuša, suočava se s teškim zdravstvenim izazovima koji zahtijevaju hitnu pomoć dobrih ljudi.

Nadela i njeni roditelji već godinama tragaju za dijagnozom i odgovarajućim liječenjem, ali nažalost, sve dosadašnje medicinske pretrage u BiH i Hrvatskoj nisu pružile konkretna rješenja. Liječnici sumnjaju da Nadela možda ima autizam, ali su savjetovali liječenje izvan granica BiH.
Nadela ne reagira na govor, nosi pelene i postala je izuzetno hiperaktivna. Njeni roditelji 24 sata dnevno pružaju pažnju kako bi ispunili njene potrebe. Zbog nedostatka adekvatne medicinske njege, Nadela još uvijek nije dobila nikakve lijekove ili terapije, što je dodatno pogoršalo njeno stanje.

Porodica je svjesna da je potrebno pronaći odgovarajuće terapije koje bi mogle ublažiti njenu agresivnost i simptome, kao što su grizenje ruku i drugih dijelova tijela. Otac Nedžad, koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom, nažalost, nije u mogućnosti financijski pokriti troškove potrebne za preglede i liječenje.

Za opsežne preglede i boravak u bolnici potrebna su sredstva u iznosu od 7.000 do 10.000 eura.

Pozivamo sve ljude velikog srca da pomognu ovoj obitelji u potrebi. Vašom pomoći i dijeljenjem ovog apela možete značajno doprineti spasavanju života malene Nadele i pružiti joj šansu za bolji život.

Za sve koji žele pomoći, donacije možete uputiti na:

Vaša podrška može učiniti veliku razliku i pomoći da Nadela dobije medicinsku njegu koju hitno treba. Hvala vam na svakoj pomoći i dobroj volji!

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE