Utorak, 17 Septembra, 2024

Novinar razbjesnio Srbe tvrdnjom da Đoković nije GOAT, jedan od razloga za to su i “piramide” u Visokom

IZVORklix.ba

Novak Đoković je osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu “kompletirao” tenis, no i dalje ima onih koji ga ne smatraju GOAT-om, odnosno najvećim svih vremena.
Jedan od njih je i novinar Shyam Kamal, stručnjak za tenis koji radi za poznatu sportsku stranicu Sportskeeda.

Kamal je objavio tekst pod naslovom: “Ne, ne moram prihvatiti da je Novak Đoković GOAT samo zato što je osvojio olimpijsko zlato” i razbjesnio je medije u Srbiji koji su tekst nazvali “sramotnim”.

Đoković je rekorder po broju sedmica kao broj 1, godina koje je na tom mjestu završio, osvojenih Grand Slamova, Mastersa i završnih Masters turnira. Jedini je teniser u historiji koji je bio aktuelni osvajač sva četiri Grand Slama, a sada je konačno osvojio jedino što mu je nedostajalo, olimpijsko zlato.

No, Kamal smatra da ni zlato iz pariza Đokoviću nije donijelo GOAT status.

“Oni koji su govorili da Đoković nije GOAT prije OI u Parizu nikad to nisu govorili samo zato što nije imao zlato. OI znači puno, naravno, ali to nikada nije bila jedina stvar koja je spriječila da Đoković bude GOAT”, navodi Kamal.

Kamal ističe da je po svojim postignućima Đoković najuspješniji teniser u historiji, ali da je najveći Roger Federer zbog vrhunskih rezultata, ali i utjecaja koji je imao na teniski sport.

“Federer je bio ključan u stvaranju imena tenisa u Evropi, čak i u Aziji. Postojao je razlog zašto je svuda toliko voljen. Postoji razlog zašto je i po odlasku u penziju ostao u vrhu najplaćenijih sportista. Imao je igru koja je privlačila ljude i držala ih očaranim, napravio je doživotne sljedbenike sporta, postigao da Grand Slamovi postanu festival svaki put kada bi stigao do finala”, navodi Kamal.

I dok Kamal odaje priznanje Đokoviću za sve ono što radi na teniskom terenu, za njega ne može biti GOAT zbog stvari koje radi van njega, a jedna od njih je i promovisanje “piramida” u Visokom.

“Nije se vakcinisao protiv koronavirusa u jeku pandemije kada su ljekari preklinjali ljude da to učine. On tvrdi da nije antivakser, ali njegovo ponašanje nije bilo provaksersko. Činjenica je i da je promovisao kontroverzne bosanske ‘piramide’ koje imaju ‘ljekovita’ dejstva, promovisao je ‘welness eksperta’ koji je tvrdio da mislima može vodu učiniti ljekovitom… On je genije na terenu, ali ja ne mogu zatvoriti oči na ono što radi van njega”, napisao je Kamal.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE