Srijeda, 18 Septembra, 2024

Ministrica Srbije pod lupom: Iznenađujuće otkriće o njenom obrazovanju

IZVORetto.ba

Ministrica za brigu o porodici i demografiju Srbije, Milica Đurđević Stamenkovski, suočava se s ozbiljnim optužbama nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkrio da je u svojoj biografiji pogrešno navela da je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

U stvarnosti, Đurđević Stamenkovski nikada nije završila studije na ovom fakultetu, iako je ovo zvanje godinama tvrdila da posjeduje.

Nakon što njena stranka Zavetnici nije prošla cenzus na republičkim izborima u decembru 2023. godine, Đurđević Stamenkovski je ušla u Narodnu skupštinu kao kandidatkinja za poziciju ministarke, iako je prethodno bila opoziciona poslanica. U njenoj biografiji, koja je dostavljena poslanicima, navodi se da je završila Fakultet političkih nauka, što je također potvrđeno na njenom ličnom sajtu i sajtu Ministarstva koje vodi.

Prema informacijama CINS-a, Đurđević Stamenkovski je izgubila status studenta na Fakultetu političkih nauka još 2020. godine. Nekadašnji ministar prosvjete Srđan Verbić komentarisao je da biografije ministara nisu uvijek rigorozno provjeravane u Vladi.

U odgovoru na ove optužbe, Đurđević Stamenkovski tvrdi da je diplomu stekla ove godine na ruskom Institutu za dijasporu i integracije, ali nije pružila dokumentaciju koja bi potvrdila ove tvrdnje, jer je, kako kaže, trenutno upisana na magistarske studije na Ruskom državnom socijalnom univerzitetu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE