Petak, 11 Oktobra, 2024

Mbappe postavljen za glavnog izvođača slobodnih udaraca u Real Madridu

IZVORetto.ba

Kylian Mbappe stigao je ovog ljeta u redove madriskog Reala kao najveće pojačanje u novijoj historiji i kao takav će uživati neke posebne povlastice. Međutim, jedna od njih se ne dopada navijačima, reklo bi se, opravdano.

Očekuje se da Mbappé bude vođa nove generacije momčadi ‘Kraljeva’ i da postane njena glavna uzdanica, a koliko će u novoj sezoni biti važan za igru, govori i saznanje Marce.

Naime, prema informacijama ovog lista, Francuz će biti glavni izvođač slobodnih udaraca iako je to njegova najveća slabost u igri koja ga prati kroz bogatu karijeru.

Mbappé iz slobodnog udarca nije zabio niti jedan gol u karijeri, što je frapantan podatak za jednog od najboljih strijelaca na svijetu.

Navijači upravo zbog toga smatraju kako bi logično bilo da se njihov novi napadač drži podalje od lopte prilikom prekida, ali, planovi su drugačiji.

Ipak, Carlo Ancelotti i njegov stručni štab vjeruju da će Francuz popraviti taj segment igre, pa je tako odluka da on bude glavni izvođač ispred nogometaša poput Valverdea, Gulera, Rodriga, pa i Bellinghama.

Očekuje se da Mbappé u dresu Real Madrida debituje protiv Atalante sa kojom će se izabranici ‘Don Carla’ sresti u finalu UEFA Super Cupa 14. augusta.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE