Utorak, 17 Septembra, 2024

Jedna od najljepših sportašica izbačena iz olimpijskog sela zbog stvaranja “neprimjerene atmosfere”: Povlači se iz plivanja

Sportisti mogu birati hoće li biti u olimpijskom selu koje može primiti oko 14.250 takmičara ili na nekoj drugoj lokaciji

IZVORAvaz.ba

Plivačica iz Paragvaja Luana Alonso je suspendirana iz olimpijskog sela.

Prošle sedmice ona nije uspjela da prođe kvalifikacije u disciplini 100 metara leptir, a tada je najavila povlačenje iz sporta.

Larissa Šerer, bivša teniserka, koja je predstavljala Paragvaj na Olimpijskim igrama 1992. godine, izjavila je:

– Njena prisutnost stvara neprimjerenu atmosferu unutar paragvajskog tima. Zahvaljujemo joj što je postupila prema uputama i što je svojevoljno odlučila ne provesti noć u selu.

Inače, sportisti mogu birati hoće li biti u olimpijskom selu koje može primiti oko 14.250 takmičara ili na nekoj drugoj lokaciji.

– Plivanje: hvala ti što si mi omogućilo da sanjam, naučilo me boriti se, pokušavati, biti ustrajna, žrtvovati se, disciplinirati i još mnogo toga. Dala sam ti dio svog života i ne bih to mijenjala ni za što na svijetu jer sam doživjela najbolje trenutke u svom životu, donijelo si mi hiljade radosti, prijatelje iz drugih zemalja koje ću uvijek nositi u srcu, jedinstvene prilike. Ovo nije zbogom, nego doviđenja – poručila je ona ranije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE