Petak, 11 Oktobra, 2024

Ima nade za ovaj svijet: Voditeljica pitala Endricka ko su mu idoli, on odgovorom oduševio sve

IZVORetto.ba

Brazilski napadač Endrick stigao je ovog ljeta iz Palmeirasa u Real Madrid za čak 60 miliona eura, a već je uspio da pokupi simpatije sportske javnosti i to nakon što je rekao ko su njegovi fudbalski idoli.

Endrick važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača na svijetu zbog čega Real Madrid nije štedio novac ovog ljeta i odlučio ga je dovesti iz Palmeirasa za čak 60 miliona eura smatrajući da će on biti budućnost ovog kluba.

Ovaj 18-godišnjak se prošlog mjeseca priključio kraljevskom klubu i nalazi se s ekipom na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, te je već pokazao da se radi o zaista velikom potencijalu i talentu.

Iako će ga fudbalska javnost tek upoznati Endrick je već uspio da ih oduševi i to u intervjuu koji je dao nedavno.

Brazilac je pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali i ciljevima kada je budućnost u pitanju, te je poručio da želi ostaviti dubok trag u dresu Real Madrida.

Međutim, ono što je posebno oduševilo jeste njegov odgovor kada ga je voditeljica pitala ko su mu fudbalski idoli, odnosno fudbaleri na koje se on ugleda.

Jasno je da tinejdžeri sada tu većinom biraju Cristiana Ronalda i Lionela Messija, a među odgovorima se ponekad nađu Kylian Mbappe, Vinicius Junior, Karim Benzema…

Modrić Endricku pred cijelim timom: “Došao si ovdje s 18 godina da nas…”

No, kada je Endrick u pitanju on je uspio sve da iznenadi svojim odgovorom koji zaista niko nije očekivao.

“Moji fudbalski idoli? To su Cristiano Ronaldo i Sir Bobby Charlton”, rekao je Endrick ne sluteći kakvo oduševljenje će taj odgovor izazvati.

Niko sigurno nije očekivao da će među svoje fudbalske idole Endrick navesti takvu legendu poput Charltona samo zbog činjenice što je Englez davno harao fudbalskim terenima, te što današnje generacije i ne znaju o kakvoj legenti je riječ.

Međutim, mladi Brazilac pokazao je da za ovaj svijet i nove generacije ima nade, te da ima onih koji ne provode vrijeme samo na društvenim mrežama već imaju vremena da “bace oko” i na velike legende koje je ovaj sport dobio.

Video Endrickovog intervjua postao je hit na društvenim mrežama, a mnogi su oduševljeni što je naveo u odgovoru veliku legendu Manchester Uniteda.

Charlton je najveće uspjehe ostvario igrajući za Manchester United za koji je na 606 mečeva dao skoro 200 golova. Bio je dio reprezentacije Engleske koja je 1966. godine postala prvak svijeta.

Nažalost, Charlton je preminuo u oktobru prošle godine u 86. godini života. No, Endrick je samo jedan od dokaza da legendarni Englez neće biti zaboravljen.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE