Petak, 11 Oktobra, 2024

Na izvoru rijeke Une i danas održani mirni protesti protiv gradnje hidrocentrale

Na izvoru rijeke Une u Donjoj Suvaji više od 200 okupljenih, još jednom su zajednički poslali poruku o devastaciji Une, tražeći da se zaustave radovi i spriječe posljedice po rijeku Unu…

SRB/DONJA SUVAJA, 02. augusta – Kako nam je javio naš kolega novinar Kenan Kečanović, na ovom skupu bio je prisutan i predstavnik preduzeća – izvođača radova koji je samo pratio situaciju ne želeći ništa izjaviti prisutnim novinarima i medijima koji su pratili i zabilježili i ovaj skup.

Važnost ovom skupu građana i danas su svojim dolaskom prisustvom dali brojni Bišćani, Krupljani i ostali stanovnici lokalnih samouprava u slivu rijeke Une, predstavnici međunarodnih ekoloških organizacija, poznati muzičar Darko Rundek koncertom uputio je ličnu poruku o očuvanju rijeka. Skup je pratio i veliki broj hrvatskih medija.

Glavne poruke organizatora su da niko od najnižih nivoa vlasti, počev od načelnik Gračaca pa sve do hrvatskog premijera Plenkovića, ne mogu o ovom ćutati te ih pozivaju na akciju, tražeći da se hitno ozvaniče nalazi inspektorata i obustava gradnje.

Opširnije o svemu što je danas obilježilo mirne proteste na izvoru rijeke Une donosimo u našim programskim sadržajima, a po povratku naše ekipe sa terena…

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE