Petak, 11 Oktobra, 2024

Oprez građanima! U Velikoj Kladuši pojava lažnih novčanica od 100 eura

U Velikoj Kladuši zabilježena je pojava lažnih novčanica od 100 eura. Naime, na benzinskoj pumpi “Auto Val” došlo je do incidenta kada je jedna mušterija platila gorivo lažnom novčanicom od 100 eura.

Radnica benzinske pumpe, nakon što je primijetila sumnju u autentičnost novčanice, odmah je obavijestila policiju. Naknadnom provjerom, potvrđeno je da je novčanica zaista bila lažna. Policija je odmah reagirala kako bi istražila slučaj i spriječila daljnju cirkulaciju falsifikovanih novčanica.

Ovaj incident je ozbiljno upozorenje za sve trgovce i građane da budu oprezni prilikom prihvatanja i provjere novčanica. Savjetuje se svima da koriste sredstva za provjeru novčanica i da obrate pažnju na moguće znakove falsifikata, kao što su nepravilnosti u izradi, neodgovarajući papir, ili nedostaci u serijskim brojevima.

Policija u Velikoj Kladuši apelira na građane da prijave svaki sumnjivi incident ili sumnjivu novčanicu kako bi se spriječilo dalje širenje lažnog novca i osigurala sigurnost u lokalnoj ekonomiji. Također, podsjeća se na važnost provjere novčanica uz pomoć dostupnih alata i tehnika, te savjetuje trgovcima da educiraju svoje osoblje o prepoznavanju falsifikata.

Za dodatne informacije i savjete o prepoznavanju lažnih novčanica, građani se mogu obratiti lokalnoj policiji ili posjetiti njihove službene stranice.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE