Srijeda, 18 Septembra, 2024

Pobijedio najboljeg na svijetu i u šoku se srušio na pod

IZVORetto.ba

Danas se dogodila najveća senzacija Olimpijskih igara do sada. Stonoteniser broj jedan na svijetu, Kinez Wang Chuqin, izgubio je u osmini finala od Šveđanina Trulsa Möregårdha.

Wang Chuqin je do sada imao savršenih 8:0 protiv Möregårdha, a niko nije očekivao da bi prvi poraz mogao da se dogodi upravo na Igrama. Ali dogodilo se čudo. Sam Šveđanin nije mogao vjerovati šta je uradio. U nevjerici je pao na pod, držao se za glavu, a onda je trčao u krug uz aplauz publike.

Šveđanin je u šoku nakon pobjede

“Skoro nikad nisam uzeo set protiv Wanga, tako da je bilo suludo to očekivati ​​na Igrama”, rekao je Šveđanin nakon meča.

Jučer je Vang osvojio zlato u mešovitim parovima, ali mu je fotograf slučajno slomio reket. Kinezi su sportski priznali da to nije razlog poraza.

“To nije bio razlog mog poraza. Bio sam malo van kontrole nakon onoga što se dogodilo, ali to nije bilo ključno, ključno je bilo da je odigrao savršeno i da me zasluženo pobijedio. Mislim da imam bar 10 reketa i 500 gumica ovdje pa nije bilo bitno. Zapravo, ne znam ni koji mi je reket prvi, a koji treći, tako da nije ni bitno”, rekao je najbolji igrač svijeta.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE