Srijeda, 18 Septembra, 2024

Građani Sanskog Mosta ogorčeni na ponašanje mladih, traži se hitna reakcija policije i kažnjavanje (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je razljutio građane Sanskog Mosta. Na videu se vidi kako trojica mladića, umjesto da koriste kantu za smeće, bacaju kesu s otpadom na stepenice ispred zgrada u centru grada.

Građani Sanskog Mosta izrazili su ogorčenje zbog ovog ponašanja i pozvali nadležne organe na hitnu reakciju.

Prema Zakonu o javnom redu i miru Federacije Bosne i Hercegovine, bacanje smeća na javnom mjestu predstavlja prekršaj koji se može kažnjavati novčanim kaznama. Kazne za ovakve prekršaje obično se kreću od nekoliko stotina do nekoliko hiljada KM, u zavisnosti od težine prekršaja i lokalnih propisa. Također, ako bacanje smeća izazove dodatne troškove čišćenja ili sanacije, prekršici mogu biti obavezani da nadoknade te troškove.

Građani Sanskog Mosta traže da nadležni organi istraže slučaj i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se ovakvo ponašanje sankcionisalo i kako bi se zaštitila čistoća i urednost javnih prostora u gradu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE