Srijeda, 18 Septembra, 2024

Sunčano vrijeme i vruće: Temperature u narednim danima i do 38 Celzijusa

Sarajevo, 30. jula – Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura, u ostatku zemlje slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu 36 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva.

Sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu 36 stupnjeva.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje na sjeverozapadu moguć je i kratkotrajni pljusak. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren jugozapadni vjetara, u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 32 do 38 stupnjeva.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34, na jugu 36 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZ BiH.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE