Srijeda, 18 Septembra, 2024

Ponos Bihaća i USK: Hadžera Đug, Daris Filović i Ammar Horozović osvojili medalje na prestižnoj CASTIC Olimpijadi u Kini

Kina, 29. jula – Na prestižnoj CASTIC Olimpijadi održanoj u Tianjinu učenici Richmond Park College-a Bihać ostvarili su izuzetne rezultate. Hadžera Đug i Daris Filović osvojili su zlato (besplatno centralno grijanje, kategorija inžinjering i zaštita životne sredine), dok je Ammar Horozović osvojio srebro (kategorija inžinjering i zaštita životne sredine)

CASTIC olimpijada je tradicionalno takmičenje u projektima koja se već 38. godina održava na prostoru Kine i jedno je od najvećih i najprestižnijih u svijetu. Okuplja predstavnike više od 55 zemalja sa preko 500 projekata. Ove godine učešće je uzelo više od 20 zemalja svijeta.

Vrijedni učenici, ambasadori našeg kantona i BiH, zajedno s direktorom Richmond Park College i predsjednikom Bosanske olimpijade naučnih projekata (BOSEPO) u svoju domovinu se vraćaju u petak.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE