Srijeda, 18 Septembra, 2024

Kafić na Pelješcu ima zanimljiv cjenovnik: “Neću ništa, brzo idem” košta 5 eura

Svake godine ljeto donosi i brojne vijesti o cijenama u ugostiteljskim objektima na hrvatskoj obali, a ovaj put jedan lokal privukao je pažnju zanimljivim stavkama koje su se našle na cjenovniku.

IZVORklix.ba

Naime, kako je objavio Dubrovački vijesnik u jednom lokalu malog mjesta na Pelješcu stajala je tabla s navedenim cijenama za određene “usluge”. “Neću ništa brzo idem” je prva stavka cjenovnika, a prema natpisu na tabli košta 5 eura.

Na listi su se našle i druge zanimljive stavke poput “ispušim i odoh” koja je nešto skuplja te košta 7 eura. “Može čaša vode” košta 5 eura, a pitanja za smjer koštaju 6 eura.

Uz sve to stoji i šaljiva napomena da se plaćanje vrši isključivo u domaćoj valuti tj. “euro = osmijeh”.

Uzevši u obzir da je sezona godišnjih odmora trenutno na vrhuncu, svakodnevno se mogu čuti vijesti iz susjedne Hrvatske vezane za turiste, uslove na plažama, ali i cijene.

Uglavnom najviše pažnje privuku objave o astronomskim cijenama hrane i pića u restoranima, a nedavno je lavinu reakcija izazvao cjenovnik u jednom od apartmana na obali.

U cjenovniku je, između ostalog, navedeno da gosti moraju platiti 150 eura za uključivanje klime bez znanja vlasnika, 100 eura za izgubljeni ključ, 15 eura za uništenu metlu, 500 eura za uništena vrata i štokove.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE