Petak, 11 Oktobra, 2024

Pešić prekrižio NBA igrača i odredio tim Srbije koji putuje na Olimpijske igre

IZVORklix.ba

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić skratio je danas spisak igrača na koje računa za Olimpijske igre na 12 imena.

Odredio je 12 košarkaša koji će predstavljati komšije u Parizu, a pred put je morao prekrižiti Alekseja Pokuševskog, Aleksu Radanova, Dušana Ristića i Ognjena Jaramaza.

Svakako da je najviše pažnje privuklo izostavljanje Pokuševskog sa spiska, budući da se radi o igraču koji je posljednjih godina igrao za NBA timove Charlotte Hornetse i Oklahoma City Thunder, koji ga je 2020. godine izabrao kao 17. pick na draftu.

U timu za Olimpijske igre su: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola MIlutinov, Nikola Jokić, Uroš Plavšić.

Najviše se u Srbiji proteklih dana raspravljalo o statusu Davidovca, ali ovaj košarkaš je na kraju ipak našao svoje mjesto u timu za Olimpijske igre.

Takmičenje u francuskom Lilleu košarkaši Srbije započet će u nedjelju, 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. august).

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE