Petak, 11 Oktobra, 2024

Kavazović pozvao na jedinstvo: Zvaničnici skrivaju zločince

Ne bi trebalo da kod nas bude upitno moralno djelovanje, jedinstvo, pouzdanje u Boga.

U poruci na dženazi namaz ubijenim Prijedorčanima reisul-ulema IZ dr. Husein ef. Kavazović istakao je kako su Prijedor i Srebrenica mjesta stradanja Bošnjaka ali da mogu biti mjesta mira. Također, uputio je i apel Srbima da pomognu porodicama ubijenih da pronađu posmrtne ostatke svojih najmilijih.

-Zlo koje ih je pobilo neki zvaničnici kriju i skrivaju i danas. Nadamo se Božijoj nagradi ali ne prihvatamo zločince koji su počinili ovaj zločin. Molimo i čestite Srbe da nas obavijeste o ostacima naše braće i sestara. Nama valja ići dalje ali također moramo da budemo budni i oprezni. Ne bi trebalo da kod nas bude upitno moralno djelovanje, jedinstvo, pouzdanje u Boga. Molim Vas da se nastavimo kretati. Srebrenica i Prijedor su mjesta našeg stradanja ali možemo ih učiniti mjestima mira – rekao je reisul-ulema Kavazović.

Podsjećamo, Hayat TV je osigurao uživo prijenos kolektivne dženaze.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE