Petak, 11 Oktobra, 2024

Nakon dugo vremena: Krajina konačno dobija šefa policije

Nezavisni odbor za izbor direktora Uprave policije USK-a donio je odluku kojom će, putem Ministarstva unutrašnjih poslova, na potvrđivanje Vladi predložiti Amela Kozlicu za novog direktora Uprave policije, što je bivše mjesto policijskog komesara koje je u USK-u duže vrijeme upražnjeno.

Kozlica je bio jedini kandidat na sjednici Nezavisnog odbora koja je održana u ponedjeljak popodne, a s njim je obavljen intervju na kojem je prezentirao četvorogodišnji program i odgovarao na pitanja.

Radi se o kandidatu sa činom glavnog inspektora, po struci je diplomirani ekonomista, ima dugogodišnje radno iskustvo, istakao se u profesionalnom radu. Kozlica je proteklih godina bio dobitnik različitih priznanja, kao što su Zlatna policijska značka, ručni sat sa posvetom, knjige i novčane nagrade na osnovu visokih ocjena za radne rezultate.

– Na osnovu intervjua, ocjena kvalifikacija koje odgovaraju potrebama direktora uprave policije, te prijedloga programa rada za mandatni period od četiri godine, Nezavisni odbor je jednoglasno donio odluku o prijedlogu kandidata Amela Kozlice i dostavljamo ga Vladi USK-a na konačno imenovanje posredstvom Ministarstva unutrašnjih poslova, kazala nam je Albijana Trnavci, predsjednica NO, piše Oslobodjenje.

Odlaskom bivšeg komesara policije USK-a Muje Koričića u penziju, a ne računajući vršioce dužnosti, ovaj kanton je dvije godine bez prvog čovjeka policije. Vlast je u ovoj godini izmijenila Zakon o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima, pritom zamijenivši funkciju komesara sa onom direktora policije. Četrdesetdevetogodišnji Amel Kozlica je u tom periodu bio imenovan za zamjenika direktora Uprave policije, te ako kao kandidat Nezavisnog odbora bude potvrđen i od Vlade USK-a, postaće i službeno prvi direktor Uprave policije Unsko-sanskog kantona.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE