Srijeda, 18 Septembra, 2024

Delegacija Vlade Crne Gore najavila dolazak na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici

IZVORklix.ba

Na obilježavanje 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, i ove godine će u Potočare doći predstavnici vlasti Crne Gore.
Delegaciju će činiti ministrica rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministrica prosvjete i nauke Anđela Jakšić Stojanović, ministrica evropskih poslova Maida Gorčević, kao i državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović, pišu o tome podgoričke Vijesti.
Potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović, također je potvrdila i najavila da će na obilježavanje 11. jula ići delegacija parlamenta koju će ona predvoditi.

Iz Crne Gore, podsjetit ćemo, i prethodnih godina su na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici dolazili predstavnici vlasti, ali i članovi drugih foruma, asocijacija i slično.

Prije tri godine je obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici prisustvovao tadašnji predsjednik Milo Đukanović, a s njim su te godine došli i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović. Te godine se u ime Crne Gore obratio predsjedavajući Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Prošle i pretprošle godine delegaciju Crne Gore predvodio je Dritan Abazović koji je tada obnašao funkciju premijera, a s njim su u delegaciji bili i brojni ministri.

Među ličnostima koji tog 11. jula svojim prisustvom pokažu da su na pravoj strani istine isticao se i mitropolit Crnogorske pravoslavne Crkve Mihailo. On je tokom svojih posjeta naglašavao da su najveći utjecaj na ratna dešavanja devedesetih godina imali Srpska akademija nauka i umjetnosti (SANU), SPC i Udruženje književnika Srbije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE