Srijeda, 18 Septembra, 2024

Neuvjerljivi Englezi u polufinalu: Akanđi tragičar za Švicarsku

IZVORetto.ba

Nogometna reprezentacija Engleske se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj i to nakon što je u penal drami savladala selekciju Švicarske.

Prvo poluvrijeme nam nije pružilo nogomet kakav smo očekivali, a najbolju šansu smo vidjeli u 45. minuti susreta. Saka je nadmudrio Aebischera i uposlio Mainooa, ali je Xhaka u posljednji trenutak intervenisao ispred veznjaka Uniteda i spasio Švicarsku.

U nastavku se Švicarska oslobodila te zaigrala onako kako je igrala dosad na Euru pa su zaprijetili preko Embola i Aebischera, no promjene rezultata nije bilo.

Bolja igra Švicarske se isplatila u 75. minuti susreta kada su i postigli vodeći gol na susretu. Schar je uposlio Ndoyea koji je ubacio u sredinu, a Embolo uz pomoć loše reakcije odbrane Engleske pogađa mrežu Pickforda.

Englezi su do kraja pokušali doći do gola, a u tome su uspjeli u 80. minuti susreta. Saka je ušao s desne strane u sredinu i majstorski pogodio mrežu Sommera.

Do kraja regularnog dijela susreta Engleska je bila konkretnija, ali nije uspjela savladati Sommera drugi put pa je susret otišao u dodatnih 30 minuta.

Tamo smo vidjeli odličan pokušaj Ricea kojeg je zaustavio golman Švicarske da bi u finišu drugog produžetka Shaqiri pogodio prečku iz kornera. Do kraja je ostalo 1:1 pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

U raspucavanju sa jedanaest metara uspješnija je bila selekcija Engleske koja će u polufinalu igrati sa boljim iz večerašnjeg meča četvrtfinala između Nizozemske i Turske.

Rezultat i strijelci:

Engleska – Švicarska 6:5 (Saka 80’ / Embolo 75’) (nakon izvođenja jedanaesteraca)

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE