Srijeda, 18 Septembra, 2024

Gužve na granici s Hrvatskom, duga čekanja

IZVORetto.ba

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici autoputa Drugovići-Prnjavor, obustavljen je saobraćaj.

U toku je policijski uviđaj, a sva vozila iz pravca Drugovića prema Prnjavoru se preusmjeravaju na magistralni put.

Iz BIHAMK-a napominju da je ova dionica autoputa prohodna iz pravca Prnjavora prema Drugovićima.

Duga su zadržavanja na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanski Brod, a na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Još danas se izvode radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Gračanica-Donja Orahovica, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. S obzirom da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila sa obje strane.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Sezona je godišnjih odmora, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, kao i na graničnim prelazima.

Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja, saopćili su iz BIHAMK-a.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE