Srijeda, 18 Septembra, 2024

Udruženje poljoprivrednika “Žito”: Nije bilo nikakvog napada na službenu osobu

Incident zbog višegodišnjeg spora.

Udruženje poljoprivrednika “Žito” Odžak demantiralo je navode MUP-a Posavskog kantona, koji je saopćio da je do hapšenja jednog od poljoprivrednika u Odžaku u četvrtak došlo zbog napada na službenu osobu.

Udruženje poljoprivrednika „Žito“ izrazilo je podršku svome kolegi te je navelo da je do hapšenja došlo bez ikakvog povoda.

-S obzirom da je jučer objavljen izvještaj MUP-a Posavskog kantona u kojem se navodi da je došlo do napada na službenu osobu, što decidno demantiramo i čvrsto stojimo uz našeg člana udruženja koji nije apsolutno ništa učinio nikome, a pogotovo ne službenim licima što može posvjedočit 30 do 40 članova našeg udruženja – naveli su Udruženja poljoprivrednika “Žito” Odžak.

Do incidenta na lokalitetu “Čopori” u Odžaku došlo je zbog višegodišnjeg spora oko korištenja poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE