Srijeda, 18 Septembra, 2024

Ministar Habibija najavio modernizaciju: “Bolja oprema za bolju sigurnost, testirati na droge i vlastite redove”

“U narednom periodu, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona planira sprovesti javnu nabavku testera na droge, kao i novih najmodernijih alkotestera.”, objavio je na svojoj službenoj facebook stranici ministar unutrašnjih poslova USK, Habibija Adnan.

Ovi koraci će značajno olakšati rad policije, ali i poboljšati kontrole za učesnike u saobraćaju. Nabavka ovih uređaja predstavlja jednu od mnogih inovacija koje će u budućnosti doprinijeti boljem i kvalitetnijem stanju sigurnosti u saobraćaju.

Pored toga, izmjene Zakona o policijskim službenicima otvorile su dodatnu mogućnost testiranja na droge policijskih službenika. “Ova mjera dokazuje našu spremnost da unutar naših redova detektujemo one koji kaljaju ugled Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Na taj način ćemo stati na kraj svima koji na bilo koji način konzumiraju ili imaju doticaja sa drogom.”, objavio je ministar Habibija.

Ove inicijative su dokaz kontinuiranog napora Ministarstva da unaprijedi rad svojih službenika i osigura veći nivo sigurnosti za sve građane Unsko-sanskog kantona. Kroz nabavku modernih alata i uvođenje strožih kontrola, cilj je stvoriti bezbijednije i pouzdanije okruženje za sve.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE